Skapa det rent och fräscht i ditt badrum

Hemstädning Stockholm
Lär dig att leva ordningsamta
January 25, 2017
Gör rent hus inför vår och hösten
May 13, 2017

Många drömmer om att få ett badrum som blänker och är trivsamt fräscht att vistas i. Hur ska denna vision kunna bli verklig? Det är många som tappar lusten att städa sitt badrum och då kommer genast fläckar och mögel att leta sig fram i badrummet. Då blir det onekligen svårare att få fram det rena badrummet som man så gärna vill få fram. Det kommer att krävas mera tålmodighet och ihärdighet att få bort kalkavlagringar och gula märken i kakelmaterial. En bra och ren grund i badrummet är alltid det mest önskvärda, men om så inte är i fallet kan man försöka på bästa sätt att återställa genom att städa så gott som det bara går.

Ättika råder bot på smutsen

Ett högst vanligt och missprydande exempel är att toaletten alltid är irriterande gul färgad trots att du har använt alla slags rengöringsmedel som finns ute på marknaden. Då måste du bara prova på att hälla ättika i toaletten och låta det verka över natten. Spola av toaletten noggrant och använd toalett borsten och skura runt med på morgonen. För att på bästa sätt bibehålla resultatet kan det vara ett gott råd att hälla ättika i en blomsprayflaska och spraya toaletten invändigt varje kväll och spola sedan av morgonen. Ättika som innehåller 24 % är det som verkar tuffast emot smuts och kalkavlagringar i ditt badrum. Prova även att spraya ättika på kranar som är drabbade av kalk och smutslagringar. Om inte ättika skulle vara den rätta lösningen, så kan det vara värt att prova med citronsyra. Sedan finns det ett knep som kan förändra renheten på din toalett. Då måste man använda sig av läskedrycken Coca-Cola. Häll drycken i toaletten och låt verka. Ta din toaborste och skrubba och skölj sedan av. Ett bra tips som är väldigt värt att pröva!

Bli av med mögel

Om du har upptäckt att fogarna i duschen har blivit trist svarta, så har det uppstått mögel av varmvatten. Då är det hög tid att använda ättika och låt medlet verka i över en timmes tid. Sedan är det dags att skrubba rent och spola av väggen. Har du en duschkabin vars glas är missprydd av fula beläggningar? Ta då fram ättika och spraya på dom ansatta områdena. Låt verka några minuter och gnugga bort omsorgsfullt med en blöt trasa. Det är också smart att köpa ett medel som stöttar bort väta från duschväggarna. Det är det bästa sättet att förebygga mot att få trista beläggningar som man får efter tvål och schampo rester. Ättika är ett starkt medel som har en kraftig doft. Tänk på att alltid vädra rejält efter att du använt dig av ättika. För den ultimata rengöringen av fogar och kakel kan du bege dig till en affär som säljer kakel eller målarfärger. Där brukar dom ha medel som proffsen använder sig av. Vid smutsiga duschdraperier är det en god idé att spraya nederdelen av draperiet och sen bara spola av. Vid tidsbrist ska du anlita en städfirma som gör grundligt rent i ditt badrum. Det är viktigt att ha ett hälsosamt badrum där du stormtrivs i.