Få snyggt snabbt i köket

Att städa upp köket är enkelt: med dessa tips kan du skapa ordning

Vill du göra rum i ditt kök? Detta är en bra idé, eftersom noggrann rensning av alla lådor och skåp har en mycket befriande effekt. Du skapar nytt lagringsutrymme så att din bänkskiva förblir så fri som möjligt från utrustning och redskap. Detta förenklar arbetet i köket och hjälper dig att hålla rummet städat. Så du har tankarna och utsikten fri för andra saker. Följande tips kommer att berätta hur du bäst rensar upp.

Allt behöver sin plats

I genomsnitt tillbringar alldeles för stor del av våra liv på att leta efter förlorade saker. Vad du kunde göra med den här gången! Skaffa en fast plats åt varje redskap i ditt kök. Detta sparar dig värdefull tid. Om du till exempel behöver äggklipparen vet du att det finns i den tredje rutan framtill. Du kan till exempel förvara dina knivar i en speciell knivlåda som är integrerad i bänkskivan. Börja med några få artiklar och utöka gradvis ditt klassificeringssystem. Befria ditt kök från föremål som inte hör hemma, till exempel nycklar, räkningar eller tidningar.

Rengör tjugo minuter om dagen

När du tittar in i ditt kök och ser hur många uppgifter som ligger framför dig kan det vara överväldigande. Börja därför med en lista och skriv ner alla enskilda steg, t.ex. B. Ta bort gammalt glas, lägg räkningar på skrivbordet, rensa ut en låda och sortera köksapparater. När du har slutfört en uppgift, kolla listan. Ta till exempel tjugo minuter om dagen för att få plats i ditt kök. Under tiden kan du lyssna på musik eller radio. Börja med de synliga sakerna så ser du snabbt framgångar.

Håll, ge bort, sälja eller kasta bort

Oavsett om du sorterar köksapparater, diskar eller lagringsbehållare, har du fyra alternativ för att hantera föremålen: Förvara saker du använder ofta, till exempel en vattenkokare. Ge bort redskap som är oskadade men som du inte använder. Du kan göra andra människor runt dig lyckliga. Sälj funktionella enheter för att fylla på hushållens budget. Trasiga, repade eller formfria föremål kan säkert kastas bort. De tar bara onödigt utrymme.

Kontrollera matens hållbarhet

Till och med konserverade varor eller pasta har någon gång överskridit sin maximala hållbarhet. Du bör därför regelbundet kontrollera maten i skåpen. Kassera förstörda livsmedel omedelbart – särskilt de i kylen . Produkter som socker eller vinäger kan också användas utöver det bästa före datumet.

Det oumbärliga i köket

Om du har tillräckligt med utrymme i ditt kök, sätt upp en låda för särskilt praktiska redskap. Dessa inkluderar till exempel godskärande sax, tejp, etiketter för frysta varor, en kulspetspenna eller filtspetspenna, klisterlappar för nästa köp och en skruvmejsel för att snabbt reparera lösa handtag och skåphandtag.

Städa upp varje natt

Störningar uppstår snabbt när många små saker staplas upp. Så gör uppgifter omedelbart om de bara tar trettio sekunder eller en minut – lägg till exempel ett glas i diskmaskinen. Försök också att städa upp varje natt. Så här kommer du in i ett snyggt kök på morgonen där du känner dig bekväm. Det finns en mängd intelligenta enheter för ännu mer bekvämlighet i köket. För en ordentlig städning i köket så kan du kontakta oss. Vi är experter på hemstädning och kommer få ditt kök att glänsa.
Kontakta oss!