Saker som ofta glöms bort vid rengöring

Vi erbjuder praktiska hjälpare för ett rent hushåll

Det är inte lätt för den oerfarna städaren att hålla sina egna fyra väggar i perfekt skick. Många föremål glömmas ofta även efter grundlig rengöring. Med dessa tips bör smutsiga föremål i glömda områden i ditt hushåll tillhöra det förflutna. Vi hjälper dig med ett brett utbud av användbara redskap för rengöring av föremål som är svåra att rengöra.

Ta bort smuts från telefonen

Frekventa samtal lämnar smutspartiklar på enheten. Fett, damm och annan smuts sätter sig på tangenterna och kan påverka deras funktion. Om en av dina gäster vill använda den smutsiga enheten en gång kan det göra dig generad. Det ska vara möjligt att ta bort alla smutspartiklar från telefonen med ljummet tvålvatten, en mikrofiberduk och en tops.

Rengör den smutsiga fjärrkontrollen

Damm och smuts sätter sig i varje hörn av hushållet och kan skapa en obekväm atmosfär. Om dina gäster upptäcker smutsiga fläckar i hushållet kan det leda till pinsamma situationer. Rengöring av fjärrkontrollen glöms ofta också. På samma sätt som telefonen, när du använder fjärrkontrollen, kommer smuts, fett och svett på tangenterna, som kombineras med damm för att bilda en klibbig massa. Blöt kontrollen lätt och en mikrofiberduk bör sedan användas för att rengöra.

Frigör kranen från kalk

Flera liter vatten flödar genom din kran varje dag. Kalk ackumuleras i och på kranen, täpper till den och gör den porös. Du kan klämma loss beslaget och blötlägga det i vinäger för att ta bort kalken. Med en rengöringsborste är rengöring möjlig utan att skruva loss och är en barns lek.

Rengöring av en hårig borste

Hårborsten används dagligen. Förutom löst hår fastnar även flingor av hud och damm på de inre ytorna. En lösning av vatten och tvättmedel används för att suga upp smutsiga borstar för att lossa smuts och hår. Kör en kam genom borsten några gånger så att håret kan tas bort. Tandpetare är också bra.

Rengör ostliknande hörlurar

Hörlurar förbises också regelbundet vid rengöring. De är dock lika mottagliga för bakterier som telefonen. Särskilt hörlurar i öronen blir fula på grund av öronvax. Det bästa sättet att rengöra avlyssningsanordningen beror på hörlurens material och konstruktion. Silikon- eller plastdelarna kan rengöras med vatten och ett rengöringsmedel. Resten kan göras med en tryckluftspray och bomullspinne. Man måste dock vara försiktig så elektroniska delar inte skadas.

En illaluktande papperskorg

Avfallspåsar har ibland hål i sig eller fyller inte skopan helt. Detta gör att smuts kommer in i sopkannan, vilket kan ge obehagliga dofter. Glöm inte att rengöra papperskorgen vid rengöring.

Ta bort avlagringar från ljusbrytaren och dörrhandtagen

Dörrhandtag och ljusbrytare berörs flera gånger varje dag. Klibbiga partiklar och smuts kommer genom händerna på ytorna som kombineras med damm. Fuktiga trasor är inte ett problem på dörrhandtagen, men bör användas med försiktighet på ljusbrytare.

Rengör tvättmaskinen

Även om tvätt tvättas i en tvättmaskin, rengör enheten inte sig själv. Med tiden byggs fula smörjfilmer upp, särskilt nära gummitätningen, som bör tas bort med ett rengöringsmedel som inte är för aggressivt.

Rengör kylskåpet

Rengöring av kylskåpet glöms också ofta. Detta är inte bra eftersom mat lagras där. En gång i månaden rekommenderas rengöring med rengöringsmedel eller mild ättika vatten för att förhindra bakterier.

Ta bort skosmuts från golvmattor

När du städar huset ska även dörren till lägenheten öppnas. Golvmattor utsätts för allvarlig förorening eftersom vi ständigt trampar på dem med våra smutsiga skor. Lösa partiklar kan avlägsnas med dammsugaren. Rengör dem ordentligt!

Vi erbjuder hemstädning i hela Stockholm. Om du har tröttnat på hemstädning så kontakta oss!