Slutligen tvätta kläderna ordentligt

Det faktum att en maskin tvättar för oss är verkligen en utmärkt uppfinning. Men kasta bara all tvätt i trumman, lägg någon mängd tvättmedel i toppen och på något sätt justera den? Dina favoritkläder förtjänar bättre:

Att förbereda

Var noga med informationen i respektive tvättinstruktion och sortera din tvätt enligt samma tvättprocesser och färger. Glöm inte att ta bort allt innehåll från fickorna och stäng alla knappar och blixtlås, annars kan det bli otäcka överraskningar efter en tvätt.

Märker du fläckar på vissa delar? Förbehandla tvätten med galltvål i fast eller flytande form eller med fläckspray. Det tar bort fläckar från frukt, blod, bläck, kulspetspenna, gräs, fett mm… och är lämpligt för alla vita och färgfasta textilier av naturfibrer och blandade tyger. När det gäller färgade textilier, vänligen kontrollera färgfastheten i förväg på ett dolt område.

Att tvätta

En tvättpåse är mycket lämplig som tvättöverdrag för finvård och små tvättartiklar vid tvätt. Detta skyddar känslig tvätt eller mycket speciella favoritartiklar och förhindrar att tvättmaskinens luddfilter snabbt täpps till.

Tvätten bör inte behandlas med tvättmedel som är för starka, eftersom det skadar miljön och också bleker tvätten. Vi rekommenderar därför tvättmedel och pulver, som uteslutande baseras på ekologiska, hållbara produkter och är särskilt hudvänliga ämnen.

Vårat rengöringsmedel är idealiskt för alla dina vita tvätt. Det miljövänliga receptet i den miljövänliga påsen av återvunnet material bygger på naturliga tvålar. Effekten av den inneslutna tvålstenen gör sköljmedel överflödig, tvätten blir fluffig och lätt att stryka.

Om du planerar att tvätta dina kuddar och filtar kan du också ta reda på hur du får dem vita, rena och fluffiga igen på vår blogg.

Om du har problem med kalk i kranvattnet rekommenderar vi mjukgörande tvättmedel. Den hundra procent biologiskt nedbrytbara produkten binder kalken upplöst i vattnet så att tvättmedlet kan utveckla sin fulla tvättkraft och garanterar optimal användning av mängden tvättmedel.

Torka

Om du kan, bör solen torka kläderna, naturligtvis, eftersom det sparar dig mest energi.
Tänk också på instruktionerna på dina tvättartiklar för torkutrustning om de är lämpliga för torktumlare. Osorterad tvätt kan också orsaka missfärgning. För känsliga delar är tvättpåse också perfekt för att torka dem försiktigt.
Kom ihåg att rengöra luddfiltret på din torktumlare regelbundet.

Järn

Om du inte kommer till strykning direkt efter tvätt eller vill räta ut torr och skrynklig tvätt, skulle vi rekommendera stärkelsspray och strykhjälpmedel, vilket underlättar strykningen och håller din tvätt veckfri och välformad längre.

Behöver du hjälp med hemstädning i Stockholm? Vi rengör allt du vill ha rengjort från källare till vind. Kontakta oss så kan vi kolla vad hemstädning skulle kosta för just dig.