Toalettstädning för nybörjare

Rengöring av toaletter är visserligen inte nödvändigtvis en av favorithushållsaktiviteterna. Men de måste ändå rengöras! Av den anledningen ägnar vi oss åt det i detta blogginlägg. För många är toaletten på något sätt något av en lugn tillflyktsort. Hand i hjärtat: som aldrig i hemlighet har läst tidningen eller snabbt skickat ett SMS medan han eller hon satt på toaletten. Och det är därför det är särskilt viktigt för oss att hålla denna speciella plats ren så enkelt och okomplicerat som möjligt. Ta reda på vad du bör vara uppmärksam på när du rengör toaletten.

Rengör regelbundenhet!

Om du inte alls vill göra toalettstädning till en motbjudande uppgift bör du försöka göra det regelbundet. De som städar minst två gånger i veckan tillåter inte att stora delar av smuts utvecklas i första hand så att toalettstädningen inte tar längre tid än högst tio minuter. Med tiden kommer det att bli en rutin och en självklarhet att rengöra toaletten regelbundet.

Glöm inte insidan av toaletten!

Det finns en del av toalettstädningen som är väldigt svår att komma till. Det är desto viktigare. Om toaletten inte hålls ren börjar det snabbt lukta obehagligt. Det är svårt att komma till den punkt där vattenöppningarna är. Tyvärr ackumuleras mycket smuts här. Vi rekommenderar därför att du använder en toalettborste med så kallad rengörare. Den speciella toalettborsten är något böjd och ser därför annorlunda ut än den vanliga raka föregångaren. En diskborste av tråd garanterar också bra resultat.

Använd rätt toalettrengöring

Allt faller och står med användning av rätt toalettstädare. Många konventionella produkter från snabbköpet eller apoteket lovar snabb rengöring. Det kan vara sant i vissa fall, men tyvärr måste du använda stora mängder tvättmedel för att göra detta. Dessutom har de flesta av dessa produkter en negativ inverkan på miljön och därför också på dig personligen. Föroreningar, kemiska dofter och liknande garanterar inte en hälsosam, miljömedveten livsstil. Om du nu tänker på att du sitter direkt på toaletten, som har rengjorts med kemikalier, med bar hud, bör det bli tydligt vad vi får: en ren toalett kräver rätt toalettrengöring som inte innehåller skadliga ämnen och liknande! Vi använder bara vänliga rengöringsmedel både för dig och miljön. Den bakteriehämmande, naturliga barrträdsolja som den innehåller avlägsnar pålitligt smuts, kalkavlagringar och urinsten från din toalett! Rengöringsmedlets tjocka konsistens är speciellt utvecklad så att den fäster väl på toalettfältet och möjliggör noggrann rengöring. Så här använder du det mindre rengöringsmedlet per rengöringscykel. Rengöringsmedlet finns också med luktkomponenten mynta, vilket ger en fräsch, lätt doft i badrummet.

Använd alltid separata trasor

Vårt sista tips är för trasor och svampar du använder för att rengöra dina toaletter. Vi rekommenderar alltid att du använder minst två separata dukar. Använd en svamp för att rengöra toaletten och ta bort det mesta av smuts och skräp. Den enda duken används för att rengöra toalettsitsen och locket. Endast på detta sätt kan man få ett riktigt hygieniskt resultat. Toalettborsten och hållaren bör också rengöras noggrant med jämna mellanrum för att undvika obehaglig lukt. För detta projekt, använd alltid din egen trasa för att överföra bakterier till din toalettstol. Vilka dukar och svampar du föredrar är självklart upp till dig.

Vill du ha hjälp med din hemstädning precis som många andra i Stockholm? Kontakta oss i så fall, vi är experter på hemstädning och du slipper denna tråkiga och tidskrävande syssla.